STAMBENO NASELJE VIDICI

• Stambeno poslovno naselje na Vidicima
• Podrum, prizemlje plus 4 – 6 katova
• 146 stanova kvadrature od 40 – 120 m2
• Poslovni prostori 30 – 650 m2

• 197 parkirnih mjesta
• Početak gradnje lipanj 2019
• Završetak prve faze veljača 2021
• Predviđeni energetski razred A

• Stambeno poslovno naselje na Vidicima
• Podrum prizemlje plus katova
• 146 stanova kvadrature od 40 – 120 m2
• Poslovni prostori 30 –650 m2

• 197 parkirnih mjesta
• Početak gradnje lipanj 2019
• Završetak prve faze veljača 2021
• Predviđeni energetski razred A

TEHNIČKI OPIS

Konstrukcija zgrade je većim dijelom armirano-betonska. Nenosivi vanjski zidovi i zidovi između stambenih jedinica su zidani blok opekom. Zidovi između stambenih jedinica i zajedničkih prostora su zidani blok opekom i obloženi sa kamenom vunom kao toplinska izolacija. Prema stanovima dodatno su izolirani i armirano-betonski zidovi okna dizala. Svijetla visina u svim stambenim prostorima iznosi minimalno 265,00 cm.

 

Krov zgrade izvodi se kao ravni neprohodni s parnom branom,toplinskom izolacijom d=15 cm i UV stabilnom kvalitetnom PVC folijom renomiranog proizvođača i čepastom folijom i nasipom kamenog oblutka za stabilizaciju,refleksiju toplinsku stabilnost.

 

Fasada zgrade izvodi se kao kompaktna po sistemu „ETICS“ sa kamenom vunom kao termoizolacijom i završnim slojem od silikatne žbuke,a sve sukladno sa HUPFAS smjernicama.

 

Vanjska stolarija je PVC stolarija renomiranog proizvođača s višekomornim profilima, ostakljena izo LOW-e i troslojnim staklom(3x4mm) i pripadajućom kutijom za alu rolete punjene poliuretanom za dodatnu termoizolaciju.

 

Spremišta su odijeljena pregradama od perforiranog lima s vratima od istog materijala. Unutar spremišta osigurana je mehanička ventilacija, a podovi su kvarcom zaglađeni cementni estrih.

 

Stubište zgrade je kroz sve etaže opremljeno bešumnim dizalom renomiranog proizvođača.Stepeništa, podesti i u hodnici su obloženi keramikom. Ograde i rukohvati unutar stubišnog prostora rađeni su od crne bravarije. Prostor stubišta je na fasadi i ima prirodno osvijetljenje. Zajednički prostori zgrade prilagođeni su kretanju osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

 

OPREMLJENOST STAMBENIH JEDINICA

Zidovi stana, armirano-betonski i zidani, obostrano su žbukani, gletani i ličeni u minimalno 2 navrata. Pregradni zidovi unutar stanova su gipskartonski.Visina i način opločenja sanitarnih čvorova ovisna je o dimenziji pločica.

 

Podovi stana, izuzev podova unutar kupaonica, kuhinja i hodnika stana, i na terasama i loggiama, obloženi su parketom. U kupaonicama podovi su obloženi keramičkim pločicama dok su podovi loggia i terasa obloženi protukliznim keramičkim pločicama.

 

Stolarija stana – Ulazna vrata u stanove su protuprovalna i vatrootporna s obuhvatnim štokovima. Vrhunska unutarnja stolarija je u bijeloj boji sa utorima, te na mjestima i ostakljena.

 

Sanitarna oprema visoke je kvalitete poznatih svjetskih proizvođača. WC školjke su sve konzolne s podžbuknim vodokotlićem.

 

Elektroinstalacije – Elektro brojila su smještena u zajedničkom prostoru hodnika svake etaže. Elektrooprema je visoke kvalitete poznatih proizvođača. U svim stanovima predviđene su telefonske i TV utičnice i izvodi stropne rasvjete te izvod struje za termostat u dnevnom boravku. Predviđena elektrooprema kuhinje sastoji se od izvoda za stropno svjetlo, izvoda za štednjak, utičnice za hladnjak, utičnice za perilicu, utičnice u pojasu iznad radne plohe te izvoda za napu. Elektrooprema kupaonice sadrži izvod za stropnu rasvjetu, priključnicu za perilicu rublja, izvod struje za nadsvjetlo iznad umivaonika, utičnicu sa zaštitom od vode i izvod struje za ventilator. Elektrooprema u hodniku je ugrađeno stropno rasvjetno tijelo, strujni razdjelnik stana, ormarić slabe struje, utičnica, centralni sklop struje cijelog stana (osim bojlera i hladnjaka).

 

Za stambene jedinice, osigurana je mogućnost spajanja na kabelsku TV preko instalacije zajedničkog antenskog satelitskog sustava.

 

Spremišta, u kojima je izvedena stropna rasvjeta, lift, hodnici i garaža vezani su na zasebno brojilo zajedničke potrošnje.

 

Vodomjeri su predviđeni za svaki stan i smješteni u posebnim vodomjernim ormarićima unutar zajedničkog hodnika na stambenoj etaži zgrade. Glavni ventil vode smješten je u svakom stanu.

 

Grijanje stana je centralno, etažno na plin. Plinsko brojilo smješteno je u stanu pored ulaznih vrata s daljinskim očitanjem. Za grijanje i pripremu tople vode koriste se plinski kondenzacijski bojleri poznath svjetskih proizvođača. Stanovi su opremljeni digitalnim termostatom. U kupaonicama su radijatori „ljestve“, dok su u svim ostalim prostorijama ugrađeni blok radijatori vrhunske kvalitete i dizajna poznate svjetske marke.

 

Hlađenja stanova riješeno je multisplit sistemima vrhunskog svjetskog prozvođača, vanjske jedinice su smještene na terasi stubišta te zaklonjenje perforiranim limom kako nebi narušile estetiku zgrada s jedne strane i omogućile jednostavan pristup servisera s druge strane.

 

Umjetna ventilacija osigurana je bešumnim ventilatorima u svim sanitarnim prostorijama, a ventilacija kuhinja osigurana je cijevima za odsis napa dovedenim do pozicija štednjaka predviđenim projektom.

 

OPCIJE OPREMANJA

Pored standardnih materijala kupcima pružamo mogućnost odabira i drugih materijala za opremanje stana. Zahvaljujući našim partnerima a ovisno u kojoj je fazi realizacije projekt kupaci će imati mogućnosti birati materijale završnog uređenja stana i to: keramičke pločice, sanitarije, armature, radijatore, parkete, boju unutrašnje stolarije.

 

Pored mogućnosti odabira opreme nudimo i mogućnost u izmjenama pregradnih nenosivih zidova i razmještaja unutar stana sukladno mogućnostima projekta i faze u kojoj je izgradnja projekta.

Facebook
Twitter